طريقة عمل الممبــار المصري بالصور وحصري
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الممبــار المصري بالصور وحصري
النهارده هقولكم طبق غريب شويه بس انا بحبه جدااااااااااااااا
بمووووووووووووووووت فيه
الطبق عندنا فىى مصر اسمه ممباررر
لكن فى بلاد تانيه اسمه عصبان
المهم
العصبان او الممبار
حزمة بقدونس _ حزمتين بصل اخضر - حزمة شبت -2 بصل يابس - نعناع اخضر او يابس - وممكن اضافة كزبرة وريحان(حبق) - شطه- فلفل اسود - ارز حوالي كوب او حسب الكميه - كمون -زيت
وطبعا اساس الطبخة وهوالامعاء
الطريقة:
نفرم جميع الخضار واللحم فرم خشن ثم نضيف الارز والزيت ونتبل الحشو بالفلفل و معجون الطماطم والملح المهم زى اى محشى و الحشوه هى
ملحوظات مهمه للحشو
1- طبعا لما نحشى لازم المحشى يكون فيه كميه قليله جدا من الارز
يعنى كانه فاضى تقريبا
2- وحدات الممبار يجب ان تقطع بمقاسات معقوله الطول حتى يتم حشوها بسهوله يعنى فى ضعف طول حبه الباذنجان المحشى كده
3- الى تحب تخرم الوحدات بالشوكه لسهوله النضج و ممكن من غير تخريم
4- قبل و ضع الممبار فى الحله يجب ان نتاكد من انها بتغلى جيدا
5-
يجب التاكد من غلق الوحدات جيداا بالخله( سلاكه الاسنان ) قبل انزالها فى الحله حتى لا يخرج الرز منه
دى صورته بعد الحشو
- عند النضج يجب عدم تركه فتره طويله فى الماء لانه ممكن يتمزق
دى صورته فى الحله بس يجب مراعاه ان يكون مغمور بالماء
http://nh2.malware-site.www/IMAGE0070.JPG.JPG
- يحمر الممبار قبل التقديم مباشره
يستحسن قبل الحشو ان يقطع الى مقاسات صغيره حتى تكون كل واحده مستقله بذاتها و لا نظطر الى تقطيعه هكذا اذا كانت الوحدات المحشوه طويله
بالف هنااااااااااا
و الى تعمله لازم تعزمنى وتعزم كل اعضاء المنتدى علشان يبقى عيش وممبار
انا بموت فية
والف هنا وشفا
mando- المــدير
رد: طريقة عمل الممبــار المصري بالصور وحصري
ايه الجمال ده طبعا مش جوزى حبيب قلبى اللى عمله لازم يبقى جميل اعملى معاك مومبريتين بقى
norun
رد: طريقة عمل الممبــار المصري بالصور وحصري
مبرتين بس قولى 4 متبقيش طماعة علشان اكول معاكى
تسلمولى يا جماعة منورنى والله
تسلمولى يا جماعة منورنى والله
mando- المــدير
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى